Mini rioolcamera MiniFlex – 32-100mm - Camtronics

Mini rioolcamera MiniFlex® (ø32-100mm)

Mini rioolcamera MiniFlex® is een flexibele rioolcamera speciaal ontwikkeld voor het inspecteren van buizen, kanalen en andere leidingen met een kleine diameter 32-100mm.

De MiniFlex rioolcamera wordt veelal ingezet in sanitaire ruimtes, zoals badkamers, keukens en toiletruimtes. Ook wel loodgieter werkzaamheden. Maar in praktijk is de MiniFlex ook geschikt voor inspecties in ventilatieschachten, zwembaden en ander inspectiewerk. De MiniFlex wordt breed ingezet in de kleine buis. Meerdere haakse bochten in een kleine buisdiameter gaat met de mini rioolcamera MiniFlex met groot gemak. Hierdoor is het echt een verkenner in de kleine buis.

Waarom hebben inspectiesystemen in de smallere buis veelal moeite met meerdere haakse bochten?

 1. Door de smallere buisdiameter en de vaak vele kortere haakse bochten van de pijpleiding
 2. De positie waarin de riool camerakop met de kabel moet manoeuvreren om een inspectie uit te kunnen voeren

DE VOORDELEN VAN DE MINI RIOOLCAMERA MINIFLEX®

De MiniFlex rioolcamera maakt met gemak deze meerdere haakse bochten in de kleine buis. De MiniFlex® rioolinspectiecamera is voorzien van een uniek internationaal gepatenteerd flexibel tussenstuk (gemaakt van PUR) tussen de riool camerakop en de duwkabel. Samen met de innovatieve kogelvormige riool camerakop zorgt dit voor een gemakkelijke doorvoer.

"Uitgebreid testen met rioleurs, ontstoppers en loodgieter heeft bewezen dat meerdere haakse én korte bochten in leidingen van Ø32-100mm met de MiniFlex® met speels gemak gaat."

Het ontwerp van de riool camerakop houdt de verlichtingsring boven de bodem, hierdoor wordt reflectie beperkt. Door middel van de combinatie met de speciale 105⁰ lens heeft de Mini rioolcamera MiniFlex® een grote ‘kijkhoek’ en uiterst scherp beeld (ook in grotere diameters). De MiniFlex® wordt standaard geleverd met een 512hz zender én CCTV beeldscherm met opname mogelijkheden voor video’s en foto’s op SD-kaart.

Miniflex

 

Specificaties MiniFlex® - Inspecteren van leidingen Ø32-100mm met haakse bochten continue goed en duidelijk beeld tot in 100mm!

 • Uniek flexibel tussenstuk voor haakse bochten
 • Innovatief kogelvormige camerakop voor optimale doorvoer
 • Speciale lens met een grote kijkhoek (100⁰)
 • Meterteller
 • Verlichtingsring (bestaand uit 12 LED’s) voor helder beeld met minimale reflectie
 • Tekstschrijver op display (OSD)
 • Een Li-ion accu met een werktijd van max. 7 uur
 • Een duwkabel gemaakt van het materiaal Polyamide
 • Standaard duwkabel geleverd met 15 meter incl. uniek flexibel tussenstuk (optie 20, 30 of 40m)

 

UNIEK ONTWERP MINI RIOOLCAMERA IN CASETTEVORM

De haspel, koffer ofwel cassette van de MiniFlex® is net als de rioolcamerakop op een doordachte manier samen met loodgieters ontworpen in combinatie met een duurzaam materiaalgebruik.

MINI RIOOL INSPECTIECAMERA ERGONOMISCHE BEHUIZING

De behuizing van de MiniFlex® is gemaakt van hoog kwaliteit kunststof met rubberen stootdoppen, hierdoor is dit  rioolinspectiesysteem robuust en stootvast. Door de open constructie van de behuizing is deze mini rioolcamera uiterst makkelijk schoon te maken. De afmetingen en materiaalkeuze zorgt ervoor dat de MiniFlex® ergonomisch en compact van vorm is. Bovendien is de MiniFlex® licht in gewicht en eenvoudig in gebruik op de werkplek. Daarnaast neemt deze rioolcamera weinig ruimte in beslag door het compact ontwerp.

HELDER EN DUIDELIJK DISPLAY

Het heldere 5,6 inch display met opnamemogelijkheden zoals video en foto op SD/USB is eenvoudige te bedienen. De MiniFlex® heeft standaard ook een video-out voorziening zodat je de MiniFlex® eventueel op een andere monitor, laptop of contolebox zoals onze Easybox kan verbinden.

Standaard rijke uitrusting

Standaard is de MiniFlex® voorzien van een accu die direct te gebruiken is zonder stroomvoorziening. Ons rioolcamera systeem is uitgerust met een 512hz zender én meterteller zodat je altijd instaat bent de juiste plek van de camerakop te kunnen lokaliseren.

Geleider 28 mm

Toepasbaar in buizen met een diameter vanaf 40mm

Geleider 38 mm

Toepasbaar in buizen met een diameter vanaf 60mm

Stroom omvormer (12V-230V / 24V-230V)

Omvormer van 12V naar 230V of van 24V naar 230V

USB video grabber

SD naar USB adapter

Rioolcamera's van Camtronics

Copyright © 2023 Camtronics B.V.  |  Disclaimer  -  Privacyverklaring
Copyright © 2023 Camtronics B.V.
Disclaimer
Privacyverklaring