Rookgenerator Easysmoker - Camtronics

Rookgenerator Easysmoker®

De rookgenerator of rookmachine Easysmoker® is het systeem voor geur-, stank- of lekdetectie in leidingen, riolering, daken en andere kanalen voor zowel binnen als buiten.

De Easysmoker® rookgenerator is voor professioneel gebruik. Deze rookgenerator wordt voor verschillende soorten inspecties ingezet. Denk hierbij aan keuren en testen van gescheiden afvalwatersystemen (VLAIRO), zoals afvoerleidingen, rioleringen en luchtbehandelingskanalen.

Naast lekdetectie in leidingen wordt de Easysmoker® ook veelvuldig ingezet bij dakbedekking onderzoeken. Dit werkt met behulp van een extra tool. Zie hiervoor samen met andere benodigdheden, zoals rookvloeistof, de accessoires onderaan de pagina.

DE WERKING EN FUNCTIONALITEIT VAN DE ROOKGENERATOR EASYSMOKER®

Tijdens een inspectie van o.a. leidingen, rioleringen en buizen kan het voorkomen dat lekkages op het zicht moeilijk te traceren zijn met een inspectiecamera. In veel gevallen is er wel sprake van stankoverlast. De Easysmoker® rookmachine is hierbij de oplossing.

De Easysmoker® rookgenerator is eenvoudig in gebruik met behulp van de knoppen aan de voorzijde van het systeem. De rookgenerator werkt met behulp van nevelinspectie waardoor een lekkage snel zichtbaar wordt doormiddel van de rook die door lekken ontsnapt. De Easysmoker® heeft daarnaast een korte opwarmtijd, hierdoor kun je snel met je onderzoek starten.

Bij gebruik van de Easysmoker® dicht je eerst alle reguliere ingangen. De rookgenerator blaast met behulp van de krachtige ventilator en rookelement via de bijgeleverde slang en koppelstuk de rook in het leidingstelsel. Hierbij is de luchtstroomsnelheid rook instelbaar. Door de druk die wordt opgebouwd zal de rook door de lekkages naar buiten treden.

Easysmoker® keuring

De Easysmoker® is geschikt voor ‘keuring privéwaterafvoer volgens normering’ wat ook wel ‘afkloppen’ (het scheiden van schone en vervuilde waterstromen) wordt genoemd. Met de Easysmoker® kun je dezelfde werkingsmethode met rookdetectering eenvoudig bepalen of de aansluiting van de waterafvoer goed is. De rookgenerator Easysmoker® is voorzien van het Belgische keurmerk VLARIO. De Easysmoker® voldoet ook aan de beschermingsklasse IP44 en Stichting RIONED – Nederland richtlijnen.

 

EASYSMOKER® ACCESSOIRES EN BENODIGDHEDEN

Als extra optie is de Easysmoker® Easyseal verkrijgbaar. Een flexibel afsluitende balg die het werken met de Easysmoker® rookgenerator vergemakkelijkt. De balg maakt een afdichting rondom de slang, ook wanneer de buiswand oneffenheden heeft.

Een ander optioneel product is de Easysmoker® Easystick. In combinatie met de Easyseal is dit een handig hulpstuk zodat je de slang eenvoudig in diepe putten of hoge afvoerleidingen kunt inbrengen.

De Easysmoker® is voorzien van een voorraadtank (1,5 liter). Deze voorraadtank is eenvoudig bij te vullen met de speciale bijbehorende rookvloeistof van Camtronics.

Inspector Smoke liquid

Smoke liquid (vloeistof) voor de Easysmoker® voor het produceren van rook. Deze jerrycans bevat 5 liter smoke liquid.

EasySeal

De Easyseal gebruik je voor het vastklemmen van de slang van de Easysmoker® en tegelijkertijd de invoer af te sluiten. De afsluiter past op de slang van de Easysmoker® en reageert direct op de veranderende luchtdruk. Toepasbaar in buizen tussen Ø70-250 mm.

EasyStick, Telescopische stok

Telescopische stok voor gebruik in buizen op grotere diepte in putten. In combinatie met de Easyseal is de telescopische stok een zeer praktisch hulpmiddel bij inspecties. De Easystick is in twee delen uitschuifbaar, min. lengte 1,7 m en max. lengte 4 m. Een gewicht van slechts 1100 gr.

Tool to check flat roof (foil)

Deze tool is voor inspecties van platte daken met folie. In praktijk wordt een snee in de folie gemaakt. De zwarte schijf wordt onder de folie geplaatst. Van bovenaf wordt de tool aangedraaid op de folie. Het geheel wordt licht opgetild waardoor rook onder de folie wordt geblazen.

Tool to check flat roof (bitumen)

Deze tool is voor inspecties van platte daken met bitumen. De conische schroefdraad wordt in de bitumen gedraaid. Van bovenaf wordt de tool aangedraaid. Het geheel wordt licht opgetild waardoor rook onder de bitumen wordt geblazen.

Rioolcamera's van Camtronics

Copyright © 2024 Camtronics B.V.  |  Disclaimer  -  Privacyverklaring
Copyright © 2024 Camtronics B.V.
Disclaimer
Privacyverklaring